Vintagemys i Karlstad!

Det fanns klänningar från olika decennier.
Det fanns klänningar från olika decennier.

Jag hade en sådan otur när jag var i Karlstad i helgen – alla de stora loppisarna skulle vara stängda! Men så råkade jag snubbla över en fantastiskt rar vintagebutik som tog över min söndagspromenad: Tidens Melodi. Här var det söndagsöppet och fullproppad med 50-blåsor, blommiga 60-talsklänningar och hattar! Min bror som är sotare hittade en passande hög hatt från 1800-talet som såg helt oanvänd ut.

Men det mysigaste var cafét som hörde till. På söndagar kan man få äta hur mycket kakor man vill från deras kakbuffé för 65 kronor! Och vilka kakor det är som bjuds? Ja, det beror helt på vad som inspirerat personalen tidigt på morgonen. Jag som är så van vid Stockholms tråkiga fabrikatspajer blev helt överförtjust.

På väggarna nere i butiken hängde fantastiska vintageklänningar på rad. Precis sådana som man vill ha på sig en fin sommarkväll. Eller kanske om man ska på bal.

För tro mig, jag vet hur krångligt det kan vara att hitta en riktigt fin balklänning! För två år sedan var jag på kadettbal och letade därför hysteriskt efter en välbehållen skapelse. Efter att ha gått runt i cirka 1000 affärer förstod jag att det hela inte var så lätt som man först hade kunnat tro. När ett plagg har levt i 60 år eller mer så blir det ofta små hål och fläckar. Som sig bör, tycker jag. Men på en tjusig bal med sjömän så kändes det som att allt borde vara på sin plats. Hade jag vetat om den här lilla butiken så hade nog mina problem blivit lösta!

Om du vill veta mer om vilka loppisar som dyker upp i Karlstad framöver så kan du kika in på Karlstadloppis.se. Här kan du hitta de som ploppar upp nu inför sommaren, om du skulle ha vägarna förbi!

Man kunde fynda en hel del deadstock.
Man kunde fynda en hel del deadstock.
Vackra 'Tidens Melodi' i Karlstad.
Vackra ’Tidens Melodi’ i Karlstad.
På väggarna hängde riktiga vintageblåsor!
På väggarna hängde riktiga vintageblåsor!

Man kunde spana på vackra ting i skogen också.
Man kunde spana på vackra ting i skogen också.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.