Vintagehumlans bästa tips!

Vintagehumlans bästa tips!

Är du sugen på en tidsresa full med nostalgi? Då får du inte missa den populära vintagebloggen Vintagehumlan! Här visar 23-åriga vintageentusiasten Magdalena Morén hur gamla fina foton, plagg och prylar från förr inspirerar oss idag!

Vilket vintagefynd gjorde du senast? 

– En lila lång festklänning som blev uppsydd för och buren på ett bröllop!

Vilket är ditt allra bästa fynd?

– Min svarta figurssydda yllekappa från 20-talet med dramatiska axelvaddar. Jag gav 2300 för den vilket kan tyckas vara mycket. Men i den kvalitén, passformen och åldern så tycker jag att den är en investering väl väld pengarna.

Vad kan man tänka på när man handlar second hand?

– Att inte stirra sig blind på en storleksmärkning eller en prislapp. Storlekarna är inte samma som idag, så jag som oftast har 42 i dagens storlekar har istället 46. Men ibland så passar till och med 42 och 44 bra! Så se till att prova innan du väljer bort ett plagg.

Vidare så ska man inte heller stirra sig blind på en prislapp. Jag letar ofta efter investeringsplagg som jag kan ha länge och som passar mig riktigt bra. Då majoriteten av vintageplagg som man hittar idag ofta är i moderna 36/38 så gäller det att knipa de plagg som man hittar, som passar och som man verkligen gillar. 

Vilken vintagebutik är din största favorit? 

– Min favoritbutik är Tidens melodi som befinner sig som popup-butik i Stockholm. Där hittar jag alltid något! De är även duktiga på att ha inne olika storlekar.

Vilket årtionde inspirerar dig mest?

– Jag gillar markerade siluetter med mycket detaljer och det hittar jag främst i kläder från 1940-talet. Jag diggar den ”damiga” looken med matchande hatt, handskar och skor vilket var väldigt populärt då! Även 1930-talet med vackra mönstrade tyger och roliga hattar får mitt vintagehjärta att slå lite fortare.

Min blogg i tre ord:

– Förhoppningsvis är den roande, annorlunda och inspirerande!

 

Fler vintagetips!

Missa inte:

”Det var snyggare förr!”

”Fynd kan gömma sig var som helst!”

”Personligt, vintagemumsigt och miljösmart!”

”Lantloppisar är bäst!”

”Mormors serveringsklänning sitter som en smäck!”