Vi tipsar: Studera 200 föremål från Titanic

Vi tipsar: Studera 200 föremål från Titanic

Katastrofen. Tidigt den 15:e april 1912 sjönk Titanic i det iskalla vattnet i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. 1 495 personer omkom. En stor Titanicutställning, med över 200 ursprungliga autentiska föremål och reproduktioner av insidan, tar dig med på en resa till det förflutna som blev en katastrof inte minst för många svenska passagerare och deras anhöriga. Bland annat får man följa det skånska paret Edvard och Gerda Lindell som bägge avled i olyckan, men där det finns en hittad vigselring, vykort och foton på paret.

Namn: Titanic – The Exhibition.
Plats: Örebro Eventhall.
Datum: Pågår till den 27 augusti. Senare i höst kan man se utställningen på Malmömässan, 21 september 2017–14 januari 2018.
Läs mer: www.titanicorebro.se

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.