Vi tipsar: Du milde vilka vrålåk!

Vi tipsar: Du milde vilka vrålåk!

Classic Car Week i Rättvik är Sveriges största veteranbilträff och firade 25 år ifjol. Mångfalden är enorm och besökaren behöver inte göra så mycket mer än att sitta i en stol och njuta av bilarna när de rör sig runt i samhället eller på den stora cruisingen. Har du egen veteranbil är det förstår kul att träffa likasinnade. Karin och Bosse Brundin sitter och fikar vid sin Plymouth-48 som nypolerad skiner i solen. All renovering har de gjort själva.
– Bilarna är som tidsmaskiner, säger Bosse, när man sitter i dem kör man in i en annan värld. Numera är det heller ingen som är negativ och talar om ”skrytbilar”. När Göran Persson köpte sin herrgård tog han loven av jantelagen, haha.

ÖGONSTEN. Rune Thorsells älskling är en Ford Crown Victoria från 1956.

Classic Car Week utspelas inte bara i Rättvik. Under veckan kan du se bilar överallt i Dalarna som är på väg till och från Rättvik. I Krylbo har Rune Thorsell från Norrtälje stannat till med sin Ford Crown Victoria från 1956. Den kostade 250 000 kronor i inköp och Rune har satsat över en halv miljon för att få den i toppskick. Bilen har fått priser och Rune säger att ”detta är mitt liv”. Humorfaktorn är hög med dockor i baksätet och Runes klädstil är synnerligen sevärd. Det finns många härliga profiler bakom ratten i de gamla bilarna. Många berättar gärna om sin ögonsten.

ÅRETS FRISYR. Classic Car Week är inte bara bilar, det är också frisyr och attityd.

Program för Classic Car Week under vecka 31: Se www.classiccarweek.com

VETERANSOMMAR. Karin och Bosse Brundin fikar vid sin nypolerade Plymouth 1948.
Kategorier: , ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.