Vi tipsar: Bensin som förr i bruksmiljö

Vi tipsar: Bensin som förr i bruksmiljö

50-talsmacken hade stått på flera olika ställen i Långshyttan och var en folkkär profilbyggnad. Men för några år sedan var den nära förfall. Då räddades den av eldsjälar och ett ungdomsprojekt som renoverade macken. Nu står den stabilt på det gamla järnverksområdet och är försedd med pumpar, de välkända skyltarna och biltillbehören.
– Den får representera alla våra gamla mackar och bensinmärken, säger Anki Rooslien, en av eldsjälarna i projektet.

Bruksmiljön med bland annat en imponerande mulltimmerhytta är väl värd ett strövtåg när du ”tankat” färdigt på macken.  Brukets Dag är en folkfest med många inslag. Intill järnverket ligger en stor loppmarknad som har öppet tolv timmar om dygnet. Den är en mötesplats för hela bygden. Bengtsgården intill loppmarknaden är en välbevarad Bergsmangård med olika aktiviteter.

Öppettider: Måndag–fredag, 06.30–17. Lördag–söndag, 10–15.

Kategorier: , ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.