Versace Versace Versace!

IMG_14_34749om
Min fina vän Carl Johan Eberstein! Foto: Susanna Lindeborg.

Så har det varit maskerad. Igen!

Jag har en sådan tur som har kamrater som älskar maskerader lika mycket som jag! När jag var barn och hade barnkalas så var det maskerader jämt. Min pappa, som var minst lika förtjust, styrde upp kalasen. Han hängde upp jullampor i hela taket och fäste ballonger. Han gjorde snittar när det var kändistema och gjorde marängsviss som man fick äta direkt ur skålen. Och han klädde ut sig lika mycket som oss!

Kanske har vi det i blodet. Jag har hört rykten om att min gammelfarmor Annie och hennes Woldmar hade maskerader jämt och jag har turen att ha lite bildbevis kvar från 1920-talet:SCAN0516om

IMG_14_24236om14
Vintage showgirl-dräkten som jag köpte inför Cabaret/Gatsby-maskeraden. Foto: Susanna Lindeborg.

 

Så nu till festen i lördags! Eftersom min franske vän Kris hade en så elegant maskerad senast med Great Gatsby- och Cabaret-tema, så ville han ha ett lite mer tacky tema den här gången. Det blev en Versace Bling Bling-maskerad! Det betyder guld, kedjor, glitter och blonda kalluffser! Till Gatsby- och Cabaret-maskeraden fick jag chansen att köpa sådant som jag tidigare hade drömt om:  en vintage showgirl piece fylld med paljetter i silver och svart. De är inte lätta att hitta eftersom de ofta slets ut när de användes under uppträdanden förr. Den här, som ni ser på bilden ovan, hittade jag på en av mina favorithemsidor: Etsy. Här lägger folk från hela världen upp vintagekläder, prylar och vackra smycken. Man kan även hitta väldigt vackert slöjdade och designade plagg.

Den här gången var det dock en annan femma! Kitschigt Versace-bling är tyvärr ingenting som gömmer sig i min garderob. Tills nu!

Både Versace och Dolce & Gabbana är två italienska modehus som startade upp i slutet av 70-talet och början av 80-talet. Stilmässigt är det otroligt intensivt. Men faktum är att när jag såg min bror i en lila fake Versace-skjorta med guldkedjor så förstod jag charmen.

Allting till maskeraden inhandlades på loppis. Jag hittade det förra helgen på Galoppisen i Täby. Min klänning kostade 10 kronor, en stor bling-kedja kför 40 kronor och ett guldfärgat halsband som jag kunde ha som ett diadem kostade mig 10 kronor. Så allt som allt gick kalaset på 60 kronor. Fake-Versace kan bli billigt!

Och det blev ännu en magisk natt.IMG_14_35059om IMG_14_35187om IMG_14_34948om IMG_4018om2 IMG_3932om

IMG_14_34741om
Foto: Susanna Lindeborg. Sista fotot: Michaela Lindén.

 

 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.