Varför kommer aldrig tåget?

Varför kommer aldrig tåget?

Svensk urspårning. I Sverige har järnvägstrafiken länge varit ett dåligt skämt. Alla skyller på alla när tågen spårar ur, inte går i tid eller när rälsen går sönder. Avreglering är ett heligt mantra och underhåll är jättetråkigt att prata om.
Ta tåget till Schweiz och lär hur man gör. Där har man valt att inte avreglera och det statliga SBB sköter bana, tåg och trafik. De senaste 15 åren har trafiken ökat med 60 procent och investeringarna tio år framåt är mäktiga 48 miljarder. Tågtrafiken är helig och en nationell stolthet för alla schweizare (oavsett partitillhörighet).
Då jag var ung och tågluffade ute i Europa minns jag att tågen kom och gick lite som de ville. Då kunde jag stolt berätta att i Sverige kan man minsann lita på både på tåg och tidtabeller. Det har jag slutat att säga för länge sedan.

 

 

Vill du se fler tågturer?

Missa inte:

Europa runt på 3 månader

Vackra tåg!

Stinsfamiljen flyttade mellan olika orter

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.