Våra älskade hundar

Våra älskade hundar

Nu far vi mot Blåkulla

BRÖNNESTAD, SKÅNE, 1978
Kvastlösa. Ann-Britt Ahlgren har skickat in en rolig bild på 3-åriga Anna-Karin: ”Ja du, Bonnie, jag har fångat katten och nu fattas bara kvasten. Sedan flyger vi till Blåkulla.”
Inskickat av Ann-Britt Ahlgren, Klagstorp.

Landbok05_S7_lowres

Lisbet hälsar på hos gårdshunden

AMBJÖRNTORP, VÄSTERGÖTLAND, 1955
Titta, så fina vi är. Lisbet Andersson från Skene har tagit på sig sina finaste kläder inför besöket i Ambjörntorp. Hon och hunden verkar se något som fångat deras intresse.
Inskickat av Bert Svensson, Vårgårda.

Landbok05_S18_lowres

Sessan var grabbarnas favorit

AMBJÖRNTORP, VÄSTERGÖTLAND, 1956
Cykelutflykt på söndagar.  När Gunnel Svensson jobbade som barnflicka i Vårgårda brukade hon på sin ledighet cykla med barnen till sitt barndomshem i Ambjörntorp. Där fanns alla sorters djur och Lars-Rune och Börje Svensson, som ser ut att somna där han sitter, förälskade sig i hunden Sessan.
Inskickat av Gunnel Svensson, Vårgårda.

Landbok05_S33a_lowres

”Det där är ju min koja!”

KLAGSTORP, SKÅNE, 1975
Skoja i en koja.  Tanja kryper besviket ihop när hon upptäcker att Anders Olsson och Kickan har tagit över hennes koja. Anders ser ut att trivas men Kickan ser lite bekymrad ut. Kanske är hon rädd för att hon senare ska få en uppsträckning av Tanja.
Inskickat av Ingeborg Olsson, Klagstorp.

Landbok05_S33b_lowres

”Tack för ett svalkande bad!”

KLAGSTORP, SKÅNE, 1980
Livet är underbart! Tanja och Kickan njuter av att få bada i zinkbaljan och svalka av sig en varm sommardag. Kickan står på tork medan Anders Olsson badar schäfern Tanja som njuter av skrubbningen.
Inskickat av Ingeborg Olsson, Klagstorp.

Landbok05_S54_lowres

Träff var en utmärkt dragare

LILLHALLSTA, MEDELPAD, 1975
Framtida kusk. Magnus Jonsson, 5 år, övar i skrindan med hunden Träff. Senare i livet skulle Magnus bli travkusk och köra lopp på Bergsåkers travbana. Hans bror Simon Jonsson, 12 år, klappar om hunden Träff och coachar lillebror till framtida segrar.
Inskickat av Kerstin Jonsson, Indal.

Landbok05_S97a_lowres

”Kan man lita på den däringa jycken?”

LÅNGVIKEN, VÄRMLAND, 1920-TAL
Släpp, jag vill ut och jaga! ”Kristin på skogen” Eriksson ser väldigt misstänksamt på jakthunden Pan, som Maria Johansson från Halla tagit med sig på sitt besök. Stugan var 15 kvadratmeter stor, och skogen som den låg vid var ett undantag till Elis Karlssons gård i Långviken norr om Grums. Titta lite extra noga på den rejäla stentrappan.
Inskickat av Mikael Aronsson, Grums.

Landbok05_S103_lowres

Stim är sällan stimmig

ÅSMESTAD, ÖSTERGÖTLAND, 1940
Frän mössa. Den vita spetsen Stim ser ganska lugn och trygg ut när den ska fotograferas. Lars Joelsson håller i kopplet och satt på sig sin ”fräna” mössa. Stim var tämligen nyanländ till gården och hade mycket kvar att utforska.
Inskickat av Lars Joelsson, Österbymo.

Gå in på vår webbshop och hitta Livet på landet-böckerna

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.