Vad ska vi nu gnälla över?

Vad ska vi nu gnälla över?

Äldre tar över Youtube. Våra vanor rör sig allt längre från Hyland hörna. På 1960-talet satte vi oss i soffan och slog på samma TV-program. Det sprakade till någonstans i ställverken då miljoner människor gjorde samma sak exakt samma minut. En krafttömning som borde ha torrlagt varje Norrlandsälv på vatten. 

Nu gäller främst Youtube, Netflix och andra strömmande kanaler. En kraftkälla som yngre generationer tagit till sig. Det är lönlöst att ringa sina barn och fråga.
– Såg du …
– Vad då!?

Enligt ett av alla de konsultbolag som numera kan mäta om vi lämnar vardagsrummet för att fylla på kaffe i köket så blir tittandet allt mindre efter tablåer. Ett fenomen som nu börjar klättra uppåt i åldrarna. Den kraftigaste ökningen på Youtube är folk upp till 75 år. Den har nära nog fördubblats på ett år.

Att vi vill råda över vårt eget tittande är lika självklart som att välja film på bio. Men det trista är att vi fått färre beröringspunkter på fikarasten. Jag håller nog Hyland som en favorit för det gemensamma gnällandet.

Besök vår webbshop

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.