Vad är väl en loppis på slottet?

IMG_9060
En del av 'Rethink designs' smarta kuddar.

IMG_9005

I helgen dyker det upp en hel drös av stora loppisar runt om i landet!

Jag tjuvstartade igår med visning av Slottsbodarna vid Åkeshofs slott. Här är det ingen loppis, men det är ett fint initiativ där hantverkare, konstnärer och antikhandlare ställer ut och säljer sina underbara föremål. Hos La Reine Inredningar stötte jag till exempel på en Kimono från 1920-talet, ett helt makalöst hantverk! Här fanns även lite vackra vintagekläder, teaterplagg från 1700-talet och historiska bröllopsgåvor.IMG_9084 IMG_9028IMG_9040 IMG_8996

Förutom antikt och vintage fanns det även konst och hantverk. I den lilla butiken Rethink Design hade gammalt blivit nytt. Här såldes kuddar skapade av äldre kökshanddukar. Oanvända förstås!

Varje vecka kommer det att vara nya utställare hos Slottsbodarna, så håll utkik på deras hemsida på vilka som kommer härnäst. Men det blir fler vintageupplevelser än så den kommande veckan! Nästa helg är det Antik- och Vintagemässa på Årsta Slott. Det kommer att vara fullspäckat med försäljare och dessutom blir det slottsfest på lördagen 31 maj med liveband och grill! Det här med vintage och slott känns inte helt fel. Men för dig som inte kan vänta till nästa helg, misströsta icke!

IMG_9048

I Uppsala kommer den enorma loppisen ’On the flea on tour, enligt evenmang.se. I Huddinge är det loppmarknad i Sjödalsparken på lördag, i Sjöbo är det bakluckeloppis med över 100 försäljare och vid Telefonplan i Stockholm nära Konstfack så är det storloppis med 200 försäljare. Ni ser ju att det händer fantastiska saker!

Om det inte var nog så kommer den utomordentliga Vintagemässan vara i Malmö till helgen. Det ska vara den största i Sverige, så är du i närheten missa den inte! Och är du tillräckligt snabb så kan du även knycka ett nummer av Minnenas Journal där.

Sen har vi två stora bakluckeloppis-premiärer nu imorgon! Den ena är i Malmö på Husie Kyrkoväg och den andra är min stora favorit Galoppisen i Täby. Jag kan inte börja att tala om hur många fynd som jag har gjort där. Men jag brukar komma hem med några kassar, om man säger så. Det är ofta billigt, alla är trevliga, det finns korv att köpa, toaletter i närheten och allmänt fantastisk stämning.

Så då vet ni var jag kan vara imorgon (och varenda helg under hela sommaren).

IMG_0288
Galoppisen har premiär imorgon!