Vackra visningar!

IMG_8430om
Anette och Matilda på fina Daisy Dapper!

IMG_8391 IMG_8414

Hösten börjar krypa sig in och då dyker alla fantastiska visningar upp!

Vilken kväll! Som ni kanske redan har sett så har vi på Minnenas Journal en underbar kvinna på första sidan denna gång. Hon heter Emma Håkansson och bär en av Daisy Dappers designade plagg. Hon jobbar även i denna trevliga butik!

Idag visade de upp sin sjätte kollektion för höst och vinter. Matilda Hanning som äger butiken har designat alla vackra kläder i kollektionen. De bjöd på dricka och hembakade godbitar. Dessutom fick jag passa på att titta på deras fina sjalar, äta retrogodis och kika på smycken!

Det fina med att det är nyproduktion är att ens favoritklänning finns i alla möjliga storlekar. Det är annars lite knepigt när man handlar vintageplagg då det bara finns ett enda att plagg att välja mellan. Dessutom har Matilda ett otroligt öga för kvinnokroppen – vem som helst kan kliva ut från butikens dörr och se ut att komma direkt från Mad men.

IMG_8387

Förutom denna visning så hade Bukowskis sin förhandsvisning för vintageauktionen Fashion & Diamonds ikväll! Det var inte lika färgglatt men det är alltid lika roligt att kika på alla dessa otroliga vintageplagg och smycken som man kan buda på. Visningen pågår från 26-28 september och det går självklart att spana och buda på allt här också.

Och visst får man se unika plagg! De kostar ofta någon tusenlapp så det är inte som att få fynda på loppis, men även om man inte känner att man har råd så är det roligt att få se detta hantverk. Utsökta fastsydda paljetter, vackra smycket från 1800-talet till idag och mjuka tyger.

Jag tog dit Susanna och vi försökte båda två att hålla i plånboken denna gång. Inte bara för att det var auktion tidigare i veckan, utan även för att fantastiska nöjen kommer redan nästa vecka. Då är det Solnahallen Megaloppis i Solna – så är du i Stockholmskrokarna så får du inte missa det. Det är ungefär tre gånger om året och jag lyckas alltid komma ut med händerna fulla av kassar. Det kostar 30 kronor att gå in, men det är väldigt värt det lilla inträdet.

Sen är det dessutom den allra sista Galoppisen och så ska jag och Susanna hålla i ett Klädbyte i Åbybergskyrkan. Jag hoppas att vi lyckas sälja fler grejer än vad vi köper!

IMG_8433IMG_8439 IMG_8489


IMG_8449 IMG_8474

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.