Två våghalsar trotsade Tännforsens kraft

Två våghalsar trotsade Tännforsens kraft

Vackra och vilda Tännforsen i Jämtland har alltid lockat våghalsar som vill utmana forsens kraft. Sommaren 1953 utspelade sig en av de mer dramatiska händelserna. 

En av de mer spektakulära händelserna vid Tännforsen inträffade i september 1953, då de två våghalsarna Calle Thoresson och Kjell Zetterström från Järpen i Jämtland utmanade naturkrafterna med ett riktigt cirkusnummer.
Tvärs över fallet spände de upp en centimetertjock vajer. När de cyklat ungefär halvvägs ut över fallet slaknade vajern, vilket fick till följd att Kjell Zetterström som hängde under linan som balans nästan hamnade under vatten och höll på att dra ned den cyklande Calle Thoresson. Allt slutade dock lyckligt och båda kom över till andra sidan. Inga fler har gjort om detta äventyr att cykla över Tännforsens brusande vatten.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.