Tuffa karlar med stora lass

Tuffa karlar med stora lass

SOCKERLÅDA SOM SÄTE. Ulla P Hedman har skickat in bilderna på pappa Anders Persson och hans medhjälpare när de sköter det tunga jobbet med att transportera långa stolpar och kolved. Ulla berättar:
”Bilden med stolparna är tagen 1928 hemmavid fädernegården i Nystilla, Torsåker. Pappa Anders står i mitten omgiven av sina bröder John och Knut. Han hade tre bröder till! Pappa ägde lastbilen som han beställde hos Bröderna Hanssons bilfirma i Storvik. Han fick hämta bilen i frihamnen i Stockholm. Men det saknades hytt och inredning. Så när han åkte hem satt han på en sockerlåda och körde i dåligt väder med mycket regn. Sedan fick han köra till en verkstad utanför Sandviken som fixade en hytt. På den andra bilden är det pappa med hjälpkarlen Enbom som lastat kolved. Bilden är från slutet av 1930-talet och tagen i Österfärnebo. Några lyftkranar och andra avancerade hjälpmedel fanns inte. Det var handkraft som gällde”!
Inskickat av Ulla P Hedman, Österfärnebo.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.