Tidernas lirare!

Tidernas lirare!

Göte Olsson i Torsby bjuder på några fantastiska ögonblicksbilder från arbetslivet under 19-talets första årtionden. 

Som en tavla. Målarverkstad i Torsby runt 1910. Från vänster står Lars Erik Dufström från Dalarna som bodde och verkade i Torsby i några år och sedan emigrerade till USA. Till höger om honom står målaren Wallin från Oleby, Henning Olsson, som senare blev järnhandlare i Torsby, och målarmäster Otta Stålhammar.
Alla bilder är inskickade av Göte Olsson, Torsby.

Las04MJO02_lowres

 

 

 

 

 

 

Vacker vägskrapa
Ludvig Bredsberg poserar för fotograf Victor Larsen med sin Bitvarg på järnvägsgatan i Torsby. Året är 1927.

Las05-06MJO02_lowres

 

 

 

 

 

 

Mjölkmästarna
Uppställda på mejeriets lastbrygga står mejerinnan Astrid Andersson, Hildur Nilsson, Bojan Brodin, mjölkprovare Harry Fors, Gun Nilsson och Signe Johansson. Sittande från vänster: Erik Ekbro, Jarl Norbäck och Hilding Rådström. Torsby mejeri, 1942.

Las06MJO02_lowres

 

 

 

 

 

 

Rätt mätt
Föreståndaren på Torsby Mejeri, Astrid Andersson, har full koll på måtten. Tiden är tidigt 1940-tal.

Las08MJO02_lowres

 

 

 

 

 

Dricka på väg
Huga Sandberg kör ut dricka från EA Sandbergs svagdricksbryggeri.

Las07-08MJO02_lowres

 

 

 

 

 

Bryggeriet
Svagdricksbryggeriet i Torsby 1905. Det ägdes av Erik Axel Sandberg och var tidigare ett vitvaruväveri. Frän vänster står Uno Sandberg, Ester Fugelberg och Lovisa Sandberg. Vem som står intill husväggen är okänt men på kuskbocken sitter Huga Sandberg.

Las09MJO02_lowres

 

 

 

 

 

Tala om yrkesstolthet!
Arbetsdagen kan börja. Tuffa killar på Larssons slakteri i Torsby runt 1907–08. Från vänster står Lars Larsson, som senare drev Blå Bandets servering, Arvid Asker, som emigrerade till USA, Johan Larsson, som senare blev vaktmästare på Tingshuset i Torsby och fick medalj i Norge för sitt arbete med krigsflyktingar under 2:a världskriget och Fridolf Asker, som senare som byggnadsarbetare. Fridolf och Arvid var svåger med Johan Larsson.

Gå gärna in på vår webbshop

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.