Thor Modéens svensexa var livad

Thor Modéens svensexa var livad

Stjärnans fest. Thor Modéen gifte sig 1924 med skådespelerskan Margareta Schönström. Före bröllopet, den 18 juni, avhölls en säkert livad och glad svensexa som fångades på den här bilden. ”Min mormor jobbade i kassan på Vanadisteatern i Stockholm och hade många kontakter med skådespelare. Bland annat den här bilden var i hennes ägo”, berättar Claes Kamborn. Vilka det är som omger festföremålet Thor Modéen (i mitten med blommor) framgår inte. Kanske någon läsare vet mer?
Maila till torbjorn.osterholm@minnenasjournal.nu
Thor Modéen (1898 – 1950) har vi berättat om flera gånger i Minnenas Journal. Han var i 30 år en av våra mest populära skådespelare på scen och i ett otal filmer.
Inskickat av Claes Kamborn, Rörvik.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.