That’s one small step for a man…

That's one small step for a man...

 

Första steget på månen. Idag, den 20 juli 2019,  är det 50 år sedan det första klivet på månen togs. Besättningen bestod av de tre astronauterna Neil Armstrong, Buzz Aldrin och Michael Collins. Månfärden startade den 16 juli från John F. Kennedy Space Center och Apollo 11 tog mark på månen den 20 juli. Befälhavaren Neil Armstrong blev den första människan som satte sin fot på månens yta.  Vid det första klivet sa han de berömda orden: ”That’s one small step for a man, one giant leap for mankind” (Detta är ett litet steg för en människa, men ett jättekliv för mänskligheten)

Lyssna till Armstrongs berömda ord och samtalet mellan astronauterna och president Richard Nixon här

(En parentes i sammanhanget är att Buzz Aldrin hade sina rötter i Värmland. Hans farfar och farmor emigrerade till USA i slutet av 1800-talet.)

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.