Systrarna hjälpte barnfamiljer

Systrarna hjälpte barnfamiljer

Gillade jobbet. Det har gått 53 år sedan jag och min tvillingsyster Birgitta började på hemsysterskolan Kvibergsnäs i Göteborg. Vi kom från Korsnäs i Dalarna. Efter utbildningen började Birgitta och jag 1962 att arbeta som hemsystrar i Norrköping. Jag tyckte om vårt arbete – att assistera barnfamiljer som behövde hjälp hemma vid sjukdom. 1965 flyttade jag, min man Janne och barnen Stefan och Maria till Västervik. Året därpå började jag som hemsyster i kommunen. Efter studier i Örebro blev jag senare hemtjänstassistent. De sista åtta åren före pensionen 2004 arbetade jag på Mimergården, en dagverksamhet för demenssjuka. Birgitta, som nu heter Niska i efternamn, bor utanför Luleå.
Inskickat av Berith Johansson, Västervik.

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.