Så sminkade vi oss förr

Så sminkade vi oss förr

3-49-1871

 

 

 

 

 

 

 

20-talet. Teatraliskt smink kom från stumfilmen. Det var mycket ögonskugga, välvda ögonbryn och spetsiga amorbågar.

30-tal001

 

 

 

 

 

 

 

30-talet. Nu blev det populärt med mer sofistikerat smink. Tunna ögonbryn, rouge och skimrande ögonskugga.

Birgit Tengroth

 

 

 

 

 

 

 

40-talet. Plånboken var liten under kriget så det fick bli sparsamt med skönhetsprodukter. Det räckte med en tunn eyeliner på ögonlocken och lite rouge på kinderna. Man skapade gärna en plutande mun genom att måla rött läppstift på munnen och utanför överläppen.

Retro underkläder

 

 

 

 

 

 

 

50-talet. Nu kom det mer glamorösa sminket. En stark eyeliner skulle målas på ögonlocket och rouge på kinderna för att markerade kattliknande ansiktsdrag. Man ville ha röda läppar och tydliga kindben.

0222883

 

 

 

 

 

 

 

60-talet. Det ljuva 60-talet fokuserade på ögonen. Lösögonfransar dök upp och man målade till och med underfransar med eyeliner för att få till samma iögonfallande effekt som modeikonen Twiggy.

Abba

 

 

 

 

 

 

 

70-talet. Det trendiga sminket kom i jordnära färger som grönt, brunt och rött. Ögonbrynen fick vara naturliga och den tidstypiska blå ögonskuggan dök upp.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.