Skicka in bilder på dina fantastiska fordon

Skicka in bilder på  dina fantastiska fordon

Bokserien Livet på landet förr fortsätter sin succé. Nu efterlyser vi bilder till nästa års stora bok – på landet förr – Fantastiska fordon på gården. En dieseldoftande resa genom 1900-talet. 

I början av förra seklet smygstartade den motorrevolution som skulle komma att förändra hela vårt samhälle. De första bilarna började rulla på våra vägar och traktorer tog alltmer över hästens roll på åkern. Vi anpassade oss snabbt och i mitten av 1900-talet, efter två världskrig och en depression, började ekonomins hjul att snurra fortare. När allt fler kom i arbete, parat med samhällsreformer, fick vi råd att köpa bilar, motorcyklar och traktorer (som i antal ökade från 10 000 till 190 000 fram till 1980).
Nu söker vi bilder till den 9:e boken av succéserien Livet på landet förr – Fantastiska fordon på gården.
Så sätt i gång att vittja lådor, leta rätt på dina gamla album med bilder på alla dessa fantastiska fordon som varit en självklar del av vår vardag. Tiden får vara hela 1900-talet men bara fram till 1970-talets slut.
Berätta gärna om stort som smått till bilderna så att vi kan ge ut ännu en fantastisk bok med dina gamla bilder och berättelser.

Så här gör du för att skicka bilder
Har du bilder från början av 1900-talet och fram till 1980? Då ska du skicka dem till:
Gamla tider, Land/Minnenas Journal, Box 30133, 104 25 Stockholm (märk kuvertet Fantastiska fordon på gården).
Vi vill ha ditt brev senast den 15 januari 2015. Glöm inte din adress och ditt telefonnummer.
l Skicka in högst tre bilder. Berätta vilka som är med på varje bild, var (ort) och när (tid) bilden är tagen.
Skicka gärna kopior i stället för originalbilder. Inte fotostatkopior utan fotokopior. Kolla med din fotohandlare som gärna hjälper dig med det till ett överkomligt pris.
Har du digitala bilder är det ännu bättre men kom ihåg att de inte ska vara för små. Minst 1 Mb tung med en upplösning på 300 dpi.
Skicka digitala bilder till gamlatider@minnenasjournal.nu.
Alla originalbilder returneras efter det att boken tryckts våren 2015. Den som får en eller flera bilder publicerade erhåller ett exemplar av Livet på landet förr – Fantastiska fordon på gården.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.