Sirppa betydde mycket för mig

Sirppa betydde mycket för mig

Krigsbarn. Bilden är tagen vårvintern 1946. Hunden är en schillerstövare med namnet Sirppa, döpt efter en flicka som var min beskyddare på sjukhuset i Stockholm 1944. Minns inte hur hon såg ut men namnet fanns kvar i mitt huvud. Hon betydde nog väldigt mycket för mig eftersom jag kom ensam från Finland. Vi två var krigsbarn, jag var tre år och Sirppa något år äldre. Jag blev kvar i Sverige.
Inskickat av Tuula Johansson, Uppsala.

Skicka gärna in bilder och berättelser till oss

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.