Se Vintagemässans unika kläder!

IMG_5006
Jumperfabriken visade upp sina vackra kläder!

IMG_4993IMG_5000IMG_5022IMG_5047

Igår gjorde jag ett av mina allra största fynd!

Vintagemässan i Stockholm var fantastisk. Det är lätt att skrämmas av att priserna på dessa mässor kommer att vara högre än de man ser på loppis eller marknader ute på landet. Däremot kan man vara bombsäker på att det kommer att finnas riktigt fina, äldre plagg som man kan kika på. Det blir en upplevelse att bara få titta på allt det vackra som har bevarats i årtionden!

Jag fick till exempel syn på en drömklänning från 1930-talet. Den var väldigt skör men väl omhändetagen. För 1000 kronor var den tyvärr lite för dyr för min budget.

Så plötsligt fick jag tag på ett av mina allra största fynd! En 1920-talsklänning i ett ljusgrönt, tunt tyg med vita band på fållen. Jag tappade nästan andan när jag såg att den såldes för ynka 100 kronor. Klänningar från 1920-talet brukar säljas för tusenlappen och uppåt. Så visst kan man fynda!

Dessutom kan man se vad som är aktuellt i butikerna runt om i landet just nu. Jumperfabriken var på plats med sina nytillverkade och retroinspirerade kvalitetströjor. Och som samlare på vintagebaddräkter blev jag även superglad över att stöta på Marshmallow Electra som hade en hel koffert full!

Är du också sugen på att gå på mässa? Kolla då in Göteborgs Vintagemässa den 3 maj och Malmös Vintagemässa som är mellan 24-25 maj. Sen kommer även en Antik och Vintagemässa hållas på Årsta slott i slutet av maj, med en efterfest på lördagen!

IMG_5034
Butiken Marshmallow Electra hade färgglada vintagekläder och baddräkter som jag och min vän Susanna rotade runt bland!

IMG_5035