Se upp för påskkäringar!

Se upp för påskkäringar!
Från vänster Anne-Sofie, Inger och Elisabeth Abrahamsson samt Birgitta, Gunilla och Gun-Britt Ingemarsson.
Från vänster Anne-Sofie, Inger och Elisabeth Abrahamsson samt Birgitta, Gunilla och Gun-Britt Ingemarsson.

Flygfärdiga påskkärringar

Nu flyger vi. De skrattande påskkäringarna använder en stengärdesgård som startramp. Flickorna är förevigade i Ekesgärdet i Västergötland i början av 50-talet. Påsken är nog tidig eftersom snö fortfarande ligger kvar.
Inskickat av Gun-Britt Persson.

P.Bok44_lowres

Får det vare en kopp kaffe?

Påskfin kvartett. Mainy Norling, Kerstin Hall och Karin Hall har kaffepannorna med sig. Vanja Norling längst till höger får säkert smaka av dem. Detta är påsken 1954 i Gammelby i Västmanland.
Inskickat av Kerstin Nyman.

Landbok05_S98a_lowres

Bättre kvastlös än kattlös

Ung påskkäring. Treåriga Anna-Karin har fångat katten så nu fattas bara kvasten innan det är dags att flyga till Blåkulla. Hunden Bonnie ser skeptisk ut. Bilden är från Brönnestad i Skåne 1978.
Inskickat av Ann-Britt Ahlgren, Klagstorp.

6 Djurt_mjare_lowres

Påsktrio som trivs i trädet

Här poserar jag som påskkäring med både höna och kanin, omkring 1948.
Inskickat av Rune Isaksson, Rottne.

P.Bok10_lowres

Maskerade gummor

Egentillverkad kvast. Gull-Britt Karlsson och kompisen Gull-Britt Ahlberg har klätt ut sig till påskkäringar inför en maskerad i Älmhult i Småland 1977. Kvasten av björkris har de bundit själva.
Inskickat av Gull-Britt Karlsson.

P.Bok79_lowres

Käring med gubbe

Roligt påskpar. Storasyster Ingrid Johansson som påskkäring och lillasyster Ing-Marie Johansson som påskgubbe, bägge i väldigt leriga gummistövlar. Fotot är från Ekenäs i Dalsland 1963.
Inskickat av Ing-Marie Johansson.

P.Bok42_lowres

Till Blåkulla med nätta skor

Nu bär det av. Marie Gustavsson från Björkvik i Sörmland har hittat sin kvast. Med vårskor i mocka är hon flygfärdig. Året är 1969.
Inskickat av Roland Gustavsson.

 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.