Så här roade vi oss på vintern förr!

Så här roade vi oss på vintern förr!

Systrar i en snödriva
Härlig vinterdag. Man kan riktigt se hur kallt det är på bilden. Det är Gerd Larsson och hennes lillasyster Ingrid som sitter i snön. De bodde i Myrviken i Jämtland.
Inskickat av Ingrid Larsson, Östersund.

Frusen. Tancred ser ut som han tycker det är dags att gå hem.
Frusen. Tancred ser ut som han tycker det är dags att gå hem.

 

 

 

 

 

 

 

 


Finklädda. Det här är min morfar Tancred Ehn tillsammans med sin mor Hanna (född Häggblad). Familjen bodde på Kungsholmen i Stockholm. Bilden är från 1910-talet.
Inskickat av Anna Jansson.

Sven-Olof greppar snöskyffeln som är större än han själv.
Sven-Olof greppar snöskyffeln som är större än han själv.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Vi gräver en gång här”
Massor av snö. Det är jag som håller i snöskyffeln och min lekkamrat Lennart Pettersson som har kvasten. Jag är cirka fem år och Lennart omkring tre. Bilden är från Tyngsjö Malungs finnmark vintern 1939–40.
Inskickat av Sven-Olof Mellquist, Malung.

Landbok_8_608c

 

 

 

 

 

 

 

Skön paus i eftermiddagssolen
Stärkande skidtur. Det är en strålande vinterdag vid Hovfjället i Torsby i Värmland 1974. De som ställt ifrån sig skidorna är Erland, Solveig och hennes make Bengt.
Inskickat av Solveig Albinsson, Kil.

Siv Nordin med stora stavar på 1920-talet.
Siv Nordin med stora stavar på 1920-talet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man tager vad man haver
Kjoltvång. Min mor Siv Nordin föddes 1919 i Stigsjö i Ångermanland. Hon blev sedermera bondmora i Hola i Prästmon. Mor har berättat följande om bilden: ”Ville man åka skidor så var det bara att ta det som fanns, även om passform och klädsel enligt dagens mått inte var av bästa sort. Mina sju bröder hade långbyxor vid skidåkning men som flicka var det otänkbart att ha annat än kjol. Så kylan av snön mellan strumpkant och småbyxor kändes väl”.
Inskickat av Åse Stattin, Bjärtrå.

Vilken tur att hästen Bälla är så snäll!
Vilken tur att hästen Bälla är så snäll!

 

 

 

 

 

 

 

Liten ryttare på stor häst
I stilla mak. Man kan misstänka att treåriga Lillevi fick lite hjälp med att komma upp i sadeln. Hästen heter Bälla. Fotografiet togs i Edsbyn i Hälsingland 1973.
Inskickat av May Olsson, Edsbyn.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.