Så föddes den geniala disktrasan

Så föddes den geniala disktrasan

Den fantastiska wettexduken med sina närmast mirakulösa egenskaper kallades för ”hushållets räddande ängel” och genom åren har disktrasan designats på en massa olika sätt.

UPPFINNING. Disktrasan är en av de mest spridda svenska uppfinningarna och finns i många former och fasoner. Succén föddes med en patentansökan 1949 som skickats in av civilingenjören Curt Lindquist på Nordisk Silkescellulosa AB i Norrköping.

Wettexduken var född, namnet hittade Curts fru Margareta på. Nu finns en bok om denna vardagslivets viktiga hjälpreda. Många fina bilder och exempel på kul design.

guide004_lowres

Titel: Käraste disktrasa.

Författare: Åsa Kax Ideberg & Anna-Karin Murén.

Förlag: Åsa Kax design.

Köpställe: www.bokus.com

guide001_lowres

 

 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.