Så blir sommarvädret

Så blir sommarvädret

Om man ska tro den gamla Bondepraktikan så avgör vädret den 25, 26 och 27 maj hur vädret blir under hela långa sommaren. ”Urban, Vilhelmina och Beda, skola sommaren leda”.

Med tanke på vilka sidor vädret visat upp de senaste dagarna, så får vi innerligt hoppas att det just i år är det berömda undantaget som bekräftar regeln…

På bilden från 1954 ser vi elever från den klassiska Märthaskolan i Stockholm, där man utbildade sömmerskor och skräddare med inriktning på högklassigt dammode. Skolan fick sitt namn efter den svenska prinsessan Märtha. De är fotograferade I Ulriksdals slottspark. Om det är risk för dåligt väder eller om paraplyerna är ett kreativt inslag i bilden förtäljer inte historien.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.