Rigmor Anderssons motorminnen

Rigmor Anderssons motorminnen

Min första bil. Spenshult, Halland, år 1970. Så här berättar Rigmor Andersson om sin första bil: ”Vilken lycka att efter åtta år med körkort få råd att köpa en egen bil. Det blev en Saab 96, årsmodell 1964. Med rattväxel och tvåtaktsmotor. Här är jag på väg till festligheter iförd storasysterns hembygdsdräkt från 1950-talet.”

Las12MJO01_lowres_lowres_lowres_lowres_lowres

 

 

 

 

 

Röda Buster. Gårdens arbetshäst var en Volvo Buster 320 av årsmodell 1962. Bilden är tagen på gården Björkenäs Södergård och det snörika året är 1965.

Las11MJO01_lowres_lowres_lowres_lowres_lowresVår kära Volvo PV. När Buster röjt gårdsplanen kunde familjens PV årsmodell 1961/62 rulla på nya äventyr. Bokstaven G på nummerskylten stod för Kronobergs län. Året är fortfarande är 1965.

De tre bilderna ovan är inskickade av Rigmor Andersson på gården Björkenäs Södergård i Lidhult.

Gå in och se våra fina böcker med bilder från läsare

http://minnenasjournal.nu/webbshop

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.