Retrolovers bästa vintagetips!

Retrolovers bästa vintagetips!

Vill du få inredningsinspiration och roliga retrotips? Missa inte Johanna Alms personliga blogg Retrolover som är fylld med femtiotalsklänningar, familjeliv och pastelliga drömmar! 

Vilket vintagefynd gjorde du senast? 

– En ljusblå sjömansklänning från femtiotalet.

Vilket är ditt allra bästa fynd?

– Åh, det var svårt! Uppe på vinden i villan där jag är uppvuxen så hittade vi tre stringhyllor som nu bor hemma hos mig. Annars svarar jag min rutiga vintageklänning som jag hittade på Myrorna för en spottstyver.

Vad kan man tänka på när man handlar second hand?

– När man handlar second hand ska man aldrig vara stressad. Det gäller att ta sin tid och leta systematiskt. Jag brukar själv göra små listor på saker som jag gillar för att ha ett mål när jag letar, annars kan jag lätt bli överväldigad och känna ”jag kommer aldrig hitta något här”.

Fynd kan gömma sig var som helst! Det är svårt att fynda i storstäderna, men det går om man går ofta i butikerna. Dessutom finns det vissa plagg som ofta missas av personalen, t ex så säljs det ofta vintageblusar för under femtiolappen som man kan sälja vidare för det fyrdubbla.

Vilken vintagebutik är din största favorit?

– Etsy! Jag hittar alltid tusen klänningar jag vill ha på Etsy och jag går in där varje dag.

Vilket årtionde inspirerar dig mest?

– Definitivt femtiotalet. Det var så glamouröst och färgglatt. Kläderna gjordes med sådan kärlek, handsydda fållar och vackra tyger. Siluetterna från femtiotalet med den markerade midjan är det jag gillar allra bäst. Jag tycker att alla, oavsett storlek, passar i en vacker cirkelkjol.

Min blogg i tre ord:

– Retro, vintage och pasteller.

 

Fler vintagetips!

Missa inte:

”Mormors serveringsklänning sitter som en smäck!”

”Jag diggar den damiga looken”

”Personligt, vintagemumsigt och miljösmart!”

”Det var snyggare förr!”

”Lantloppisar är bäst!”