Över 100 år skiljer bilderna åt

Över 100 år skiljer bilderna åt

Återskapade bilden. Den högra bilden är fotograferad 1906 hos familjen Åkesson i Hyltarp, Svedala, hemma hos min make Nisses farmor och farfar. Den lille killen längst bak med fin klockkedja är Nisses far Åke. De övriga är fastrar, farbröder och vänner. Bordet hamnade sedan i Nisses föräldrahem och när vi sedan, i modern tid, röjde upp lite där upptäckte vi att bordet från den gamla bilden fanns där. Det var så vi kom på idén om att ta ett nytt fotografi! 

Klädstilen har förändrats men bordet håller än.

På den nya bilden är det från vänster Stefan Strömblad, Nisse Åkesson, Inger Åkesson (jag själv), Johannes Thörnblad, Inger Strömblad (Nisses syster) och Åke Thörnblad. Ytterligare en rolig detalj är att ”fyllehunden” som Nisse håller i är samma på båda bilderna. Bordet står nu hos vår dotter Åsa och det är hon som arrangerat bilden och dessutom fotograferat.
Inskickat av Inger Åkesson.

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.