Nu brådskar det! Skicka in bilder till nya boken Rekordåren

Nu brådskar det! Skicka in bilder till nya boken Rekordåren

Nu påminner vi dig om att skicka in bilder till Livet på landet förr – Rekordåren. Den elfte boken ska berätta om tiden efter andra världskriget då Sverige växte så det knakade och blev ett föredöme för resten av världen.

Kvinnor i arbetslivet. Året var 1959 och Britta Anell (tvåa från vänster) är på väg till Göteborg. De ska besöka Original-Odhner i studiesyfte. Från vänster står Kerstin, Britta, Bibi, Vivi och Monika. Notera våra vida kjolar och tuffa solglasögon. Inskickat av Britta Granholm, Järfälla.

Efter andra världskriget satte indus­trins hjul igång att snurra ordentligt samtidigt som folk tröttnat på ransoneringar och att ständigt behöva dra åt svångremmen. Vi fick allt mer pengar i plånboken, vi kunde njuta av semester och hade råd att köpa bil. De 30 åren kom att kallas rekordåren. När stora delar av Europa reste sig ur ruinerna kunde Sverige direkt producera med sin intakta industri. Nu söker vi bilder till den 11:e boken av succéserien Livet på landet förr – Rekordåren.
Så sätt i gång att vittja lådor och leta upp dina gamla album med bilder från rekordåren. Tiden får vara efter andra världskriget och fram till mitten av 1970-talet. Berätta gärna i stort och smått om dina bilder så att vi kan ge ut ännu en spännande bok baserad på era minnen. Titta gärna på bilderna på uppslaget och få inspiration att berätta om ditt eget liv.

På 50-talet kom rocken. 1957 spelade Jan Alm bas i olika orkestrar i Örebro. På bilden spelas det rock’n’roll så att väggarna skakar. Inlevelsen är stor men så är det också riktiga fångkläder bandet har på sig.
Inskickat av Jan Alm, Örebro.

Så här gör du för att skicka bilder
Har du bilder från 1945 och fram till 1975? Skicka dem då till: (Obs ny adress!)
Svenska Media Docu AB  Gamla tider Minnenas Journal Svärdvägen 9, 182 33 Danderyd (märk kuvertet Rekordåren).
Vi vill ha ditt brev senast den 31 mars 2017. Glöm inte din adress och ditt telefonnummer.
Skicka in högst tre bilder. Berätta vilka som är med på varje bild, var (ort) och när (tid) bilden är tagen.
Skicka gärna kopior i stället för originalbilder. Inte fotostatkopior utan fotokopior. Kolla med din fotohandlare som gärna hjälper dig med det till ett överkomligt pris.
Har du digitala bilder är det ännu bättre men kom ihåg att de inte ska vara för små. Minst 1 Mb tung med en upplösning på 300 dpi.
Skicka digitala bilder till gamlatider@minnenasjournal.nu
Alla originalbilder returneras efter det att boken tryckts under 2017. Den som får en eller flera bilder publicerade erhåller ett exemplar av Livet på landet förr – Rekordåren.

Tidigare bok: Livet på landet förr – Fantastiska fordon på gården.
Kategorier: , ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.