”Mor var inte så glad åt fotot”

”Mor var inte så glad åt fotot”

Arbetsklädd. Den här bilden är från 1937 och visar min mor Hildur Andersson och min syster Grethel som är tre år och ännu enda barnet. Vi blev så småningom en flock på fem ungar. Mina föräldrar var statare på Brömmestad boställe utanför Anderslöv i Skåne. Mor har berättat så här om bilden: ”Jag skulle just cykla hem efter mjölkningen när Henriksson som hade gården kom springande. Han hade just köpt en kamera och ville prova den. Jag blev inte så glad, hade ju stallkläderna på.” Annars var mor och far nöjda med sin arbetsgivare som behandlade sitt folk väl. Jag vet inte hur länge mina föräldrar var statare, det var väl några år. Så småningom skrapade de ihop pengar och köpte en egen gård. Som efterhand byttes till en större. Nu är vi inne på mitten av 1940-talet och jag, som är yngst, har också fötts.
Inskickat av Inger Åkesson, Svedala.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.