”Min älskade lilla get!”

”Min älskade lilla get!”

Återkommande gäst. Det var roligt att få läsa om fotografen Per Forsell i det förra numret av Minnenas Journal. Jag har många bilder av honom eftersom han då och då hälsade på hemma hos min familj i Trönö i Hälsingland – mest för att fotografera någon. Här är två av dem. Det ena porträttet föreställer min mormors far. Han hette Nils Jonsson, även kallad Brant-Nisse. Han bodde i Trönö, föddes 1867 och dog 1957. Det är undertecknad som drar honom i skägget. Året är nog 1944 och jag är fem år. Det andra fotot visar min mormor med geten. Hon hette Helena Svensk, född 1894 och död 1978. Jag är glad över att bilderna finns bevarade.
Inskickat av Gunvor Persson, Rengsjö.

Kanske undrar Gunvor om skägget är äkta.
Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.