Mamma klädde sig med stil

Mamma klädde sig med stil
I parken. Mamma bär en moderiktig teddykappa och en stickad brun mössa. Det är tidigt 50-tal.
I parken. Mamma bär en moderiktig teddykappa och en stickad brun mössa. Det är tidigt 50-tal.
Eleganta damer. Min mormor Alva till vänster och mamma Nelly i långa kappor med pälskrage. Tiden är 1930-talet.
Eleganta damer. Min mormor Alva till vänster och mamma Nelly i långa kappor med pälskrage. Tiden är 1930-talet.

Liten modekavalkad. Minnenas Journal efterlyste ju bilder med kläder från förr, så jag skickar några stycken. Den till höger är tagen på Söder i Stockholm, i Katarina församling där min mamma Nelly växte upp. Här står hon tillsammans med min mormor Alva. Mamma bär rena grosshandlarrocken, flott som bara den. Handväskan under armen kompletterar det hela. Den undre bilden visar mamma och mig i Kronobergsparken i Stockholm, troligen 1951. Mamma var alltid snyggt klädd. Jag minns faktiskt de där stiliga kläderna, så hon måste ha haft dem länge. Den tredje bilden är från sommaren 1948. Jag födde i december 1947 och var ju inte så gammal. Men jag minns även denna klänning som var en skir sak för sommarbruk. Inskickat av Gunnel Malm, Julita.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.