Lyckad semester på motorcykel

Lyckad semester på motorcykel
Den 19 juni 1953 gifte sig Ebba och Albert. Samma år köpte de en gård i Sollebrunn i Västergötland.
Den 19 juni 1953 gifte sig Ebba och Albert. Samma år köpte de en gård i Sollebrunn i Västergötland.

Danmarksresa. 1948, då jag var 23 år, åkte min fästmö Ebba och jag med min syster Elsa och hennes fästman Olof på en veckas semester i Danmark. Ebba satt på bönpallen medan Elsa och Olof hade varsin lättviktare av märket Monark. Det var fint väder. Dagen innan vi åkte hem startade inte min MC direkt och Elsa och Olof stack i väg före oss. Eftre en stund fick jag i gång motorcykeln och körde fort men kunde inte komma ikapp dem. Ebba och jag satte upp vårt tält och övernattade innan vi nästa dag fortsatte mot Köpenhamn. På vägen dit stannade vi vid ett kafé och satte oss i trädgården. Plötsligt fick jag se Elsa köra förbi. Jag sprang ner till vägen och hann precis stoppa Olle som kom strax efter. På den tiden fanns ju ingen mobiltelefon så att man kunde kontakta varandra.
Inskickat av Albert Andersson, Sollebrunn.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.