Kör med ett leende under Vänliga Veckan

Kör med ett leende under Vänliga Veckan

Sura miner. Sedan två år har Läkarmissionen väckt liv i sin gamla klassiker Vänliga Veckan, som i år infaller mellan den 8 och den 14 februari.

Den startades 1946 som en följd av att en man som var satt att räkna biltrafiken även noterade om folk såg glada ut eller inte. Noggrann som han var började han föra statistik.

Det blev ett nedslående resultat, 12 log, 15 såg nöjda ut och 8 569 såg ut som om de sålt smöret och tappat pengarna. Detta kom till Läkarmissionens grundare, Harry Lindquists, kännedom som då fick idén att införa Vänliga Veckan.

I dag är det säkerligen svårt att föra en sådan statistik på grund av antalet bilar. Men tänk på detta under Vänliga Veckan och försök le mot fartkamerorna så att statistiken inte blir lika nedslående som då. Hjälp till att slå hål på devisen att allt var bättre förr.

 

 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.