Klä upp dig och upplev gamla motorminnen

Klä upp dig och upplev gamla motorminnen

Nu kan du uppleva en motorhelg i gammal stil. Picko Troberg
kör i gång Knutstorps Revival med gamla tävlingsbilar. Och alla i publiken förväntas klä upp sig som förr. 

När Picko Troberg besökte Goodwood Revival i England väcktes idén om att skapa något liknande i Sverige. Efter några års hårt arbete slår Knutstorps Revival i Skåne upp portarna fredagen den 23 maj, för allmänheten är det öppet lördag och söndag. Som vanligt då det gäller Picko är ambitionen  för festivalen hög.
– Vi har lyckats spåra så gott som alla förare som en gång tävlat på Ring Knutstorp. De har nu blivit inviterade att delta, berättar Picko.
Ambitionen är att få ihop ett internationellt startfält på åtminstone tio Formel 3-racerbilar. Han har redan lyckats få en svensk klocktillverkare att bidra med ett exklusivt förstapris, värt 120 000 kronor.
– Det priset är jag stolt över, ett av de specialtillverkade armbandsuren för racingdårar från Halda i en begränsad serie på 350 exemplar.
Besökarna kommer också att få titta på 350 historiska bilar, från 1930-talet ända fram till 1980-tal. Bland annat elva Bugatti, som var den mest framgångsrika tävlingsbilen på 1930-talet.
Utöver tre- och fyrhjuligt även motorcyklar och klassiska krigsflygplan som engelska Supermarine Spitfire och amerikanska North American P-51D Mustang med piloten Pär Cederqvist vid spakarna.
Glöm inte att du ska klä dig tidsenligt och har du tur kan du få mingla med vår kung Carl XVI Gustaf. Han är åtminstone inbjuden och har ett gott öga till Picko Troberg.

P&L-1.jpgVinn en overall
Minnenas Journal och Knutstorp Revival lottar ut 5 overaller i 1950-talslook (se bilden ovan). Overallerna finns i storlek S till XXL. Skicka ett vykort till Minnenas Journal, 109 28 Stockholm. Märk vykortet ”Pickos overall” och glöm inte att ange den storlek du önskar.

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.