Klä dig som en filmstjärna

Klä dig som en filmstjärna

Makeupartisten Rasmus Pettersson och frisören Sarah Wing har tillsammans skapat tre eleganta stilar hämtade från filmens värld. Låt dig inspireras!

Audrey bar ”den lilla svarta”

Looken är inspirerad av Audrey Hepburn i filmen Frukost på Tiffany’s (1961). Audreys stil i öppningsscenen har kommit att bli ikonisk och klänningen hon bar är känd som ”den lilla svarta”. Sarah valde att göra en hög klassisk svinrygg med kraftig tupering med Grazette XLs torrschampo för att få volymen upptill. Sedan lockade hon hennes korta snedlugg i typisk Audrey-anda. Rasmus gav Mandel en bred eyeliner och en touch av ljust glans på läpparna för att lyfta fram 1960-talskänslan i makeupen. För att återskapa Audreys ikoniska bryn tecknade han strån med hjälp av FÄRGcollections högpigmenterade skugga i färgen ”peppar” på en fuktad snedskuren pensel.

MJO1601 Mode2

Keira sökte försoning

Stilen är inspirerad av Keira Knightley i filmen Försoning (2007). Kieras smink var väldigt mjukt och naturligt i Försoning för att vara en 1930-talsstil. Rasmus lade därför fokus på basen och rougen för att ge Rebecka ett rosigt och frächt intryck. Sedan återstod bara lite mascara och en hint av FÄRGs läppenna i nyansen ”Paris”. Sarah gav Rebecka en lagd frisyr med styling liquid från Grazette XL på små spolar. Lockarna blev mjukt uppsatta i nacken och luggen fick tids­typiska vågor.

Rachel fann sitt hjärta

Stilen är inspirerad av Rachel McAdams i filmen Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta (2004). I filmen bar Rachel upp en tidstypisk look med röda läppar och välformade bryn. För att få ett hållbart resultat använde Rasmus sig av FÄRGs ”Kiss proof lipliner” i den klarröda nyansen ”Bogotá” på Nathalies läppar, och markerade hennes ögon väldigt enkelt med några svep av skuggan ”Nougat” i globlinjen. Sarah gav Nathalie en klassisk vardagsfrisyr under 1940-talet. Vågen i luggen formade hon med hjälp av styling liquid från Grazette XL och plattång. Sidorna sattes sedan upp i valkar och nacken fästes lågt i mjuka loopar.

 

Fotograf Emmelie Åslin, www.emmelieaslin.se
Modeller Rebecka Johansson, Mandel Cohen och Nathalie Bergström. Frisör Sarah Wing/Retroella, www.retroella.se Makeup artist Rasmus Pettersson, www.instagram.com/kaleidocolours

Minnenas Journal

Köp Livet på landet förr