Kjell körde tillbaka till sin ungdom

Kjell körde tillbaka till sin ungdom

Kjell Hellström blev ung på nytt när han gick i pension! – Jag minns mitt 50- och 60-tal genom att pyssla med mina bilar och umgås med vänner som man gjorde förr, säger han.

Glidare. Kjell Hellström njuter av livet och 50-talet.

Kjell Hellström var som många andra barn och ungdomar på 50- och 60-talet. Det  var bio, bilar, Elvis och en slags trygghet som han gärna tänker tillbaka på.
– Folk brydde sig och umgicks, de flesta hade ett jobb att gå till och man behövde inte låsa bilen på garageinfarten, säger Kjell som har skrivit en bok om sina minnen. Ni kan läsa ett litet utdrag här intill.

Han berättar om tiden på elevhemmet i Västerås och om sköna bilturer med bästa vännerna Arne och Gunnar som båda är borta i dag. Men Kjell är verkligen inte bara en drömmande nostalgiker. På äldre dar körde han handfast tillbaka till sin ungdom genom att skaffa sig två fantastiska bilar. En Edsel 1958 och en Ford Fairlane Crown Victoria 1955.
– De är som kristallskålar, säger Kjell. Gnistrande konstverk med en fantastisk design i form och färg.

Route 66. Dags för bilträff hemma hos Kjell och Anita.

Kjell pysslar med bilarna och åker på cruising och utflykter med hustrun Anita. Det blir mycket Elvis och Chuck Berry också. Musiken är viktig för stämningen.
– Man får nya vänner och vi umgås i enkla former. Bilarna stannar till vid caféer och serveringar. En kaffe och en smörgås duger bra. När Kjell och Anita ordnade en träff vid sitt torp kom det 14 amerikanare glidande på vägen. En mäktig syn och det var ett härligt nöje att hålla igång grillen så att alla fick något i magen, berättar Kjell och skrattar.
Hans bok 50- och 60-talet – En tid att minnas är inte bara egna hågkomster. Med verkliga personer som förebilder snickrar han ihop några roliga historier som kanske hade kunnat hända, bland annat en om Elvis. Mer ska vi inte avslöja. Det är inte bara riktiga bilar som blänker hos Kjell. Hemma har han också 30 sköna amerikanare i det lilla formatet. Visst är det härligt att bli ung på nytt!

Kjell skrev en minnesbok
50- och 60-talet, En tid att minnas är en personlig berättelse om hur Kjell Hellström minns sin ungdom och hur han ”återfann” den i vuxen ålder bland annat med hjälp av sina fantastiska bilar. Pensionären Kjell är 69 år, bor med hustrun Anita i Stockholm och i stugan mellan Skara och Lidköping. Två utflugna barn. Har en bakgrund som bilinspektör inom trafikpolisen. Boken kan beställas på www.litenupplaga.se

Kategorier: , ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.