Karolines bästa vintagetips!

Karolines bästa vintagetips!

Karoline Petterson tycker att det var snyggare förr! Hon driver den underbara vintagebloggen Karolinesvintage.se där man kan spana in tjusiga retrofrisyrer, vacker inredning och mysiga vardagsäventyr!

Vilket vintagefynd gjorde du senast? 

– Jag köpte en gammal skolkarta över Europa som ska hänga bakom min soffa. Den är från år 1950 och helt fantastiskt fin.

Vilket är ditt allra bästa fynd?

– Det är en svår fråga för jag ändrar mig hela tiden. Ibland är jag helt inne på kläder, ibland möbler och inredning. Men om jag ska välja en så är det nog min gula soffgrupp med teakdetaljer från sextiotalet. Jag köpte soffa och fåtölj för ca 500:- och det känns som att knappt någon suttit i den.

Vad kan man tänka på när man handlar second hand?

– Jag brukar tänka på pris och hur många år saken har på nacken. Värdet blir ibland högre ju äldre saken är. Jag är inte så mycket för dyra prylar, även om de är i bra skicka och gamla, utan jag gillar att fynda. Ibland är jag väldigt målinriktad på loppisar, när jag letar efter en speciell sak. Ibland vet jag inte vad jag letar efter och då kan vad som helst dyka upp. Jag tror på att gå in för det ena eller det andra, läsa på om föremålet man letar efter. Eller gå på dagsform och känsla.

Vilken vintagebutik är din största favorit?

– Min favorit är Old Touch på Odenplan i Stockholm. Den butiken är som en dröm med kläder och föremål från olika tidsepoker. Bra priser och alltid väldigt fint. Min fynd-favorit är Ankaret i Långviksmon utanför Örnsköldsvik. Dit åker jag alltid när jag är hemma och hälsar på familjen, helt galet billiga priser och stor fyndchans.

Vilket årtionde inspirerar dig mest?

– Det varierar en del, men oftast mellan 30-talet och 60-talet. På kläder gillar jag mest 40-tal och inredning 60-tal. Jag tycker det är roligt att kombinera och blanda lite.

Beskriv din blogg med tre ord:

– Jag hoppas den ska vara inspirerande, unik och personlig.

 

Fler vintagetips!

Missa inte:

”Lantloppisar är bäst!”

”Fynd kan gömma sig var som helst!”

”Personligt, vintagemumsigt och miljösmart!”

”Jag diggar den damiga looken”

”Mormors serveringsklänning sitter som en smäck!”