Kärleken är hållfast i Småland

Kärleken är hållfast i Småland

Sammanhållning. Ska du ha ett bra äktenskap ska du bo i Kronobergs och Jönköpings län, enligt ny statistik från SCB. Där skiljer sig folk minst i hela landet. Bara 16 procent av alla par i åldern mellan 30 och 59 år har tagit ut skilsmässa. Det är i storstäderna folk skiljer sig mest, 25 procent i snitt enligt statistiken.

Ett av skälen som anges till att äktenskapen är så stabila i småländska trakter är det frikyrkliga inslaget. ”De är bra på att skapa sammanhang.” Det säger familjeterapeuten Marianne Olsson till P4 Jönköping och menar att om man har goda sammanhang omkring sig så är det lättare att leva ett gott liv och att äktenskapen då fungerar bättre.

I intervjun nämner hon fyra S som direkt avgörande för om ett äktenskap ska hålla: Samvaro, samtal, skratt och sex. Det är svårt att säga emot.

Det är som i gamla tider då det fanns mer tid för samvaro. Man kanske inte alla gånger drog jämnt men man höll ihop.

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.