Ikeas skruvar passar inte alla

Ikeas skruvar passar inte alla

Ny konstform. De kallar sig Ikea-hackers och skruvar ihop sina platta paket som det passar dem. Idén har skapat en världsomspännande rörelse. Folk i New York byter erfarenheter med folk i Singapore, Umeå och resten av världen om hur man ska bryta mot koden att göra som Ikea säger. Det har vuxit till en konstform som sveper ovan huvudet på varje marknadschef inom Ikea. Många är vi som oförskyllt hamnat där, som slängt instruktionen och skruvat fel och tänkt ”Va tusan!”

 

Cykel gjord av två pallar från Ikea.
Cykel gjord av två pallar från Ikea.

Ikea-hackers gör lite av det som vi alltid gjort genom alla tider. I nöd så har vi tagit det vi har och gjort det bästa av det. Lite plank och vi har kunnat bygga oss ett skydd. Ett mått av olydnad mot instruktionen ger oss råg i ryggen.

Gilla oss på Facebook 

Läs även detta

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.