Hur ska vi lösa bostadskrisen?

Hur ska vi lösa bostadskrisen?

Helhetsgrepp. Varför är det så svårt att hitta bostad? Hur kunde det bli så här? Hur ska vi lösa krisen?
Utställningen Bo. Nu. Då: Bostadsfrågor och svar under 99 år tar ett helhetsgrepp på en av samtidens mest brännande frågor: Bostadskrisen. Utställningen skildrar problem och lösningar på bostadskriser från 1917 till i dag och vidare in i framtiden. Utställningen blickar också framåt och samlar de allra senaste försöken att hitta lösningar i vår egen samtid.
– Efter den här utställningen ska man känna att det går att förändra, det går att tänka nytt, det går att göra saker, säger projektledaren Dan Hallemar. I utställningen visas exempel på arkitektoniska och designmässiga svar på bostadskriser genom tiderna, mycket baserat på material ur Arkitektur- och Designcentrums rika samlingar. Här kan du bland annat se hus formade som stjärnor i Gröndal 1946, villor staplade på höjden i Göteborg 1960 och tillfälliga nödbostäder i Stockholm 1917. Men här finns också exempel på de allra senaste förslagen på bostadslösningar i vår samtid, till exempel Snabba hus i Högdalen.

DET VAR DÅ. Skärholmens Centrum i södra Stockholm 1968.
DET VAR DÅ. Skärholmens Centrum i södra Stockholm 1968.

Titel: Bo. Nu. Då: Bostadsfrågor och svar under 99 år.
Plats: Arkitektur- och Designcentrum på Skeppsholmen i Stockholm.
Visas: Till den 8 januari 2017.
Läs mer: www.arkdes.se.

Kategorier: , ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.