Hör hur lärkan drillar

Hör hur lärkan drillar

Nu kommer våren och fåglarna. För den vetgirige finns inget bättre än att ha en praktisk fågelbok till hands. En av de vackraste är Fåglarna i färg från 1950-talet.

 

pippi001På redaktionen hittade jag en gammal skatt. Färgserien som Almqvist & Wiksell gav ut under 1950- och 1960-talen. I hyllan stod små behändiga böcker som exempelvis Fåglarna i färg, Husdjur i färg, Vad jag finner på åker och äng och Djuren i färg. Färgserien blev känd som ”fackbiblioteket i färg” och oerhört uppskattat. Fåglarna i färg (utgiven 1952) är den verkliga klassikern bland fågelböcker, tryckt i mer än en halv miljon exemplar. Den skrevs av Sigfrid Durango (1906–1989) som var ornitolog och folkskollärare och de vackra illustrationerna skapade Karl Aage Tinggaard. Böckerna är svåra att få tag på i dag men leta på antikvariat. Det är mödan värt.

 

Här är en kortfilm, på sånglärkor filmade på Öland i slutet av juni 2012.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.