Högtidligt när fotografen kom

Högtidligt när fotografen kom

Finklädda. Mina föräldrar arrenderade Haggårdens lantbruk som ligger i Kinne-Kleva socken i Kinnekulle. Jag var sju år 1937 när bilden togs av min fars kusin Ivar Söderkvist som var fotograf. Det kändes högtidligt, han ställde upp ett stativ med en låda med ett svart skynke över. Jag trivdes bra på Haggården. Där låg ett kalkbruk med många arbetare och jag lekte med deras barn. Vintertid fanns det härliga skid- och kälkbackar och vi åkte mycket spark. 

Ryckte in. Mor och morbror mjölkar korna mitt under bröllopet.
Ryckte in. Mor och morbror mjölkar korna mitt under bröllopet.

Den andra bilden är från 1927. Min mor och morbror fick ta hand om mjölkningen när min moster Elsa gifte sig med Gustav Andersson. Bröllopet stod vid gården Lunnabo i Håle-Täng som var mina morföräldrars hem. Trots detta måste korna mjölkas, så det var bara att byta om från finkläder till ladugårdskläder.
Inskickat av Astrid Svensson, Grästorp.

Gilla oss på facebook

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.