Historiemåleri och konstnärens knivar

Historiemåleri och konstnärens knivar

Dubbelt upp. På Zorngården visas just nu två utställningar. En målad historia handlar om 1800-talets svenska historiemåleri. Dessa konstverk skildrade dramatiska händelser och det var  inte sällan överdrivet eller uppdiktat. De användes som illustrationer i skolan under 150 år och har bidragit till att forma vår bild av historien.

Samtidigt pågår miniutställningen Anders Zorns knivar. Konstnären var skicklig på att tälja i trä, något han lärt sig redan som barn, och gjorde allt från skedar till små statyetter. Han formgav också egna knivar som han lät tillverka åt sig själv och sina vänner. Nu visas några av dem.

www.zorn.se

 

 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.