Heta 50-talet: Diner 45 lockar 80 000 gäster

Heta 50-talet: Diner 45 lockar 80 000 gäster

Du som vill åka till 50-talet kan lika gärna stanna i Stöpafors i Värmland. Restaurangen Diner 45 är en sanslös succé.

HEJ 50-TAL. Morgan Söderberg driver Diner 45 tillsammans med sambon Åsa Wiberg. Restaurangen är 50-tal in i minsta inredningsdetalj och vid disken finns det små souvenirer i form av klassiska bilar och askar. Missa inte de fina reklamskyltarna på väggarna!

Åsa Wikberg driver hästtidningen Lucky Rider, som handlar om westernridning, sedan länge. År 2013 köpte hon och sambon Morgan Söderberg en nedlagd lanthandel vid E45:an, nära Stöpafors, där redaktionen skulle inrymmas. Men i samma veva fick Åsa och Morgan en idé om att starta en restaurang. De hade ingen erfarenhet av branschen, men som drivna entreprenörer tog de Gud i hågen och utvecklade ett eget, hemligt recept på hamburgare. Lokalen utformades in i minsta detalj efter amerikanskt 50-talsmönster med schackrutigt golv, klassiska möbler och personal i tidstypiska kläder.

Det blev en chockartad succé där omsättningen första året blev närmare nio miljoner kronor, tre gånger så mycket som budget.
– Vi har byggt ut och nu har vi också ändrat serveringssystemet så att vi ska hinna med fler kunder, berättar Morgan Söderberg, när vi tittar in.

Restaurangen drar över 80 000 gäster om året! Den goda maten lockar, förstås, men 50-talsmiljön är nog avgörande. 50-talet är alltid trendigt, menar Åsa och Morgan. Inte minst i Värmland där intresset är stort för amerikanska bilar och rockabilly. Och det går att göra affärer av intresset som dessutom bara tycks växa. Åsa och Morgan har planer på att starta fler restauranger.

Kategorier: , ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.