Hennes farmors klänning.

Man vet aldrig vilka tips man kan finna inuti gamla vackra böcker.
Man vet aldrig vilka tips man kan finna inuti gamla vackra böcker.

IMG_7436om IMG_7459om1

I helgen var det loppis igen! Det är alltid så spännande att få se dessa äldre ting och höra deras historia.

Den här gången var det den efterlängtade Megaloppisen i Solnahallen i Solna. Ibland kommer jag hem med inredning, ganska ofta kommer jag hem med presenter men den här gången kom jag hem med en helt ny garderob. Jag hittade bland annat två puffiga 50-talsklänningar, en med ett vitlila mönster och en i skirt gulblommigt tyg. De är helt otroliga och riktiga fynd för 35 kronor, respektive 150 kronor. Den gulblommiga klänning är så välbevarad. En gång i tiden tillhörde den säljarens farmor som måste ha varit stolt som en tupp när hon bar den i tjugoårsåldern. Man kan se metallvajrar på insidan av den som en gång har format hennes kropp och små delikata haspar som har satt den på plats.

Förutom kläder kan man hitta många samlarobjekt. Megaloppisen är mycket mer än en garageförsäljning och ibland är priserna därefter. Ett hett tips är därför att gå ett varv innan du bestämmer dig, ståndet några gångar bort kan nämligen sälja exakt samma sak men för en billigare peng.

Om du också är sugen på att fynda så kolla in Vintagemässan i Göteborg nu till helgen. Ifall du är riktigt rask och är en av de första besökarna så får du en gåva av oss! I Umeå är det Megaloppis vid Nolia Konferens och i Karlstad har deras Bakluckeloppis premiär för sommaren denna söndag. Om du är nära Trosa så missa inte deras Antik och Vintagemarknad på lördagen och deras loppis på söndagen. Där kan du även få dina gamla saker värderade av Antikrundans fördetta expert Peter Pluntky!  IMG_7469omIMG_7485om