Härliga bilder på våra älskade bilar

Härliga bilder på våra älskade bilar

A-Forden blev Epa-traktor

Halkig byväg. I början av 1950-talet tog denna Epa-traktor över en del av hästens roll i Sonhult, Småland. Den var tillverkad av Erik Jacobsson som drev en bilverkstad. Bilen som byggdes om var en A-Ford av 1930 års modell som försågs med bakaxel från en lastbil och en av Erik konstruerad och tillverkad förvärmare som gjorde att Epa-traktorn gick att köra på motorfotogen efter att ha startats och varmkörts på bensin. Här är jag på väg till Ramnaryd en kall och snöig vinterdag. Vi hade två kilometer till allmän väg på en liten, dålig byväg. Inskickat av Ingvar Björklund, Ljungby.

Landbok9_844b_lowres

En Nash modell 20-tal

Snöigt. Det är snöig vinter i värmländska Ås och jag och min lillasyster Birgitta Sterner har ställt upp oss vid pappa Everts bil. Det är en Nash av modell sent 1920-tal. Bilden är från slutet av 40-talet. Inskickat av Barbro Aronsson, född Sterner, Grums.

Landbok9_870b_lowres

Nyförlovad och fotograferad

Fästmön tog bilden. Här står jag vid min Ford Anglia, 1950 års modell. Bilden är tagen den 29 mars 1956 av min dåvarande fästmö, nu är vi gifta sedan många år. Vi är på väg till Älvdalen för att fira påsk med bekanta. Vi åkte stundtals på dålig, nybruten skogsväg, men Anglian tog sig fram. Inskickat av Axel Broman, Östersund.

Landbok9_918b_lowres

Den kära gamla folkan

Nya bilen. Denna Volkswagen av årsmodell 1973 köpte jag ny och det är min dotter Anneli Törnqvist, 6, som sitter på motorhuven. Bilden är tagen i Hova, Västergötland. Inskickad av Göte Törnqvist, Hova.

8. GunnarPappaSAAB-61_lowres

Hejdå bilen, vi ses snart!

Fin Saab. Vid en söndagsutflykt i skogarna kring Kungens kurva invid Riksettan lämnar pappa Saaben för en kortare spatsertur i omgivningarna den 7 oktober 1961. Inskickat av Gunnar Flodén, Uppsala.

Landbok9_972b_lowres

Tuffa, amerikanska bilar

Vrålåk. Sommaren 1948 tog jag denna bild på två amerikanska bilar som parkerats nära restaurang Höllviksgården i Höllviken. Till vänster en Dodge 4 DR Sedan och till höger en Studebaker 4 DR Sedan. ”Kuttersmycket” heter Marianne Thilander. Inskickat av Bo Hansson, Höllviken.

Landbok9_915b_lowres

Från mc till Renault

Pappas första. Det här är pappa Gösta Erikssons första bil, en Renault som han köpte efter att tidigare ha kört motorcykel. Bilden är tagen 1953 och jag, Margareta, är tre år. Vi är numera tre systrar som äger gården Åskebro i Västmanland och den ser likadan ut nu som då, fast med nya tak.