Här kan du lyssna på historien

Här kan du lyssna på historien

Svarta tavlan. Flygvapenmuseum i Linköping leder jakten på utrotningshotade ljud. Tillsammans med fem andra museer i Europa och allmänheten ska Flygvapenmuseum samla in 800 ljud tillsammans i ett EU-finansierat projekt.
– De 800 ljuden kommer sedan att läggas till de 700 ljuden som vi samlade in i det tidigare projektet ”Work with sounds”, säger Torsten Nilsson, chef för Samlingsenheten på Flygvapenmuseum i Linköping. De ljuden finns på en webbsida som blivit enormt populär i Europa. Du kan bland annat lyssna på hur det låter när man skriver på svarta tavlan med en krita. Bland dagens ljud, som är värda att spara, nämner Torsten Nilsson en flygning med Ryan Air. Det är en väldigt speciell ljudbild i deras plan. Inte minst fanfaren som spelas när flygplanet landar, säger Torsten Nilsson.

Lyssna på gamla ljud: www.workwithsounds.eu
Kom i kontakt med flygvapenmuseum: www.flygvapenmuseum.se

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.