Hallå, vart tog ditt ansvar vägen!?

Hallå, vart tog ditt ansvar vägen!?

Politiker abdikerar. I dagens politiskt väloljade munläder skickas alltid svåra frågor om varför något gått åt pipan vidare till någon entreprenör man överlämnat ansvaret till. En entreprenör som i sin tur skickat ansvaret vidare till någon underleverantör. Strax är ansvaret bortom svensk lagstiftning.
Ingen vet längre vem som bär ansvaret. Ingen vill stå till svars, antingen av okunnighet eller för att ingen längre bryr sig. Vi tillämpar en marknadsfilosofi som inte den rådigaste politiker med bästa vilja kan rå på. Hövliga demokratiska värden råder inte längre.
När Tage Erlander avgick som statsminister gick hans fru Aina till receptionen och lämnade in alla blyertspennor från Tages skrivbord som var märkta: Tillhör Statsverket.
Kanske en futtighet men det ger en bild av en annan tid då man kände ansvar och hade en hög moral som rättesnöre. En tid då man insåg att ens yrkesutövning medförde ett mått av ansvar (oavsett politisk färg).

Spelade högt. Putte Kock (1901–1979) var en erkänt skicklig bridge­spelare. Men han spelade aldrig med så höga insatser att Sveriges gemenskap och välfärd stod på spel.
Kategorier: , ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.