Guuuld!!!!

Guuuld!!!!

Den 21 maj 2006 besegrade Sverige Tjeckien med 4–0 i finalen av ishockey-VM som det året gick i Riga, Lettland. Målgörare var Jesper Mattsson, Fredrik Emvall, Niklas Kronwall och Jörgen Jönsson. Guldet var Sveriges åttonde och Sverige blev därmed även det första landet att vinna guld i ishockey i både vinter-OS och VM under samma år. Ska vi gå hela vägen i årets VM?

Fler svenska hockey-guld och hockeyhjältar kan du läsa om i senaste numret av Minnenas Journal – finns i tidningsstället där du brukar köpa dina tidningar. Har de tagit slut? Be de dem ta hem fler eller teckna en prenumeration till ett mycket fördelaktigt pris.

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.